Екстра Нина с отворено писмо до медиите

Екстра Нина с отворено писмо до медиите

Екстра Нина, която наскоро се завърна на музикалната сцена у нас с нов проект, излезе с отворено писмо до медиите. Поводът за него са публикации в жълти медии, според които легендарната фолк певица се е развела с бившия си съпруг чрез измама.

УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ, РЕДАКТОРИ И СОБСТВЕНИЦИ НА МЕДИИ,
Обръщам се към Вас, за да изразя сериозните си притеснения от изнесената невярна информация, представляваща обиди и клеветнически твърдения по мой адрес и семейството ми, публикувана във вестник “Телеграф” от 15 август 2015 година, която е препечатана от редица медии и електронни издания.

С големи букви на две страници вестник “Телеграф” от 15 август 2015 година обявява, че “Екстра Нина се разведе с измама”, “фолкпевицата дала фалшиви данни на делото”, като публикува и обширно интервю на вече бившият ми съпруг Красимир Панайотов. В същото се редуват обиди и клевети по мой адрес и този на семейството ми, които не правят чест нито на изданието, което ги е публикувало без нужната задълбочена проверка, журналистическата етика, нито на лицето което е посочено за автор.

С Красимир Панайотов сме във фактическа раздяла повече от 5 години. Всеки от 2010 година има своят житейски и професионален път. Красимир замина за Канада да развива бизнес, а аз в професионален план започнах работа в Турция. Така постепенно и житейски логично, брака ни бе опразнен от съдържание и от своята социална функция. Опитах се да проведа разговори със съпруга си /вече бивш/, за да се разведем цивилизовано, като разумни хора по взаимно съгласие, но от негова страна не видях разбиране. Опитите ми продължиха повече от година, но безуспешно.

Положението в което се намирах бе нелогично и житейски неоправдано. Обърнах се към адвокат, който също направи опити да говори с Красимир за подписване на споразумение, но последният му затвори телефона. След това бе задействана законова процедура и на Красимир бе назначен особен представител-адвокат, който защитаваше неговите интереси в съда. Делото приключи с влязъл в сила съдебен акт на 08 май 2015 година. По делото не са представяни, както твърди изданието “фалшиви данни” и “адрес” на ответника, тъй като бе извършена справка в НБД по служебен път от съда за постоянния и настоящ адрес. Гореизложеното можеше да бъде надлежно проверено по архивното вече гр. дело №14460/2014 година по описа на ВРС, ХХVІс-в., ако бяха спазени принципите на професионализма, равнопоставеност между страните и журналистическата етика.

Относно твърденията, че съм получила заем от вече бившия ми съпруг, заявявам, че това не е истина. По време на брака съм имала на Красимир пълно доверие и ако по някакъв повод същият се е възползвал от предоставените му генерални пълномощия, да ме представлява и подписва с подписа си под документи, то заявявам, че това не прави чест на един мъж. Към настоящият момент всички пълномощия са оттеглени. На никому не дължа нищо, още повече на бившия си съпруг.

С оглед голословните обвинения, обидите и клеветите по адрес на моята майка Елена Добрева, ще заявя, че заставам изцяло зад семейството си. Изнесеното в публикацията не отговаря на истината. Този, който ги е отправил и тези, които са ги публикували, ще се изправят пред правосъдието в най-кратки срокове, за да отговарят за поведението си.

Непроверените публикации въз основа на хвърлени в пространството твърдения, уронват честта и достойнството ми, като човек, както и името ми в професионален план за което ще потърся отговорност от виновните лица, като се обърна към компетентният съд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *